Foto:

Marc Domènech

Conversa amb Marc Domènech sobre Apel·les Fenosa

Arts visuals / Fenosa avui

Marc Domènech sobre Apel·les Fenosa

Amb motiu del 125è aniversari d’Apel·les Fenosa, el galerista i comissari Marc Domènech parla sobre l’obra de Fenosa i de l’exposició que va dur a terme a la seva galeria el 2021.

Marc Domènech, després de gestionar durant anys Oriol Galeria d’Art, funda i dirigeix des de 2013 la Galeria Marc Domènech a l’Eixample de Barcelona. Domènech comissaria moltes de les exposicions que tenen lloc a la seva galeria, algunes de les quals tenen com a missió recuperar i valorar artistes relativament infravalorats per la història de l’art modern; entre aquestes cal destacar l’exposició “Jean Dubuffet, dibuixos i pintures”, per la qual va rebre un Premi ACCA el 2015.

En aquest pòdcast, Domènech comenta com va ser el seu primer apropament a Fenosa i com va sorgir la idea de realitzar-ne una exposició a les seves sales que dialogués amb una altra mostra d’Henri Michaux, a més, també parla sobre la comesa de la Galeria Marc Domènech.

Vista de l’exposició d’Apel·les Fenosa a la Galeria Marc Domènech, 2021.
Nekane Aramburu
Gestora cultural i comissària, actualment és la directora de la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell. Anteriorment, ha dirigit Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma i Espacio Ciudad, centre de l'Ajuntament de Vitòria.