Foto:

Berta Galofré i Claret

«Bèlgica és un bon lloc per exiliar-se»

General / La Reserva

Una passejada pel monestir de Pedralbes amb Berta Galofré i Claret

Hi ha llocs que transmeten sensacions i energies només d’entrar-hi. Un fet que trobem a qualsevol claustre de convent o monestir de la Mediterrània. Com passa al Monestir de Pedralbes de Barcelona. L’espai escollit per la protagonista d’aquest capítol de La Reserva: Berta Galofré i Claret (Sant Vicenç dels Horts, 1999). Graduada en Humanitats per la UPF, màster de Pensament Contemporani i Tradició Clàssica a la UB, guardonada amb la Beca Col·laboració del Ministerio de Universidades i vinculada a la Vrije Universiteit Brussel.

Així, amunt i avall dels diversos nivells del claustre conversem sobre la seva trajectòria acadèmica i vital. Amb una important presència del fet d’anar i venir —o tornar a anar amunt i avall— per Europa i els diversos espais culturals de la ciutat i el país.

Berta Galofré i Claret i Damià Amorós a la sala del tresor del Monestir de Pedralbes

Jugant amb les definicions i arribant a punts propers a la retransmissió filosòfica del pòdcast anem desgranant apartats de la seva trajectòria, que també poden ser de la nostra. Sense obviar els clàssics, les tradicions, la llengua i la cultura.

Ah, trobant-nos el perquè de Bèlgica i no un altre lloc.

Damià Amorós Albareda
Historiador de l'art i museòleg, format a la Universitat de Barcelona i Universitat de Girona a més de la Real Acadèmia de Bellas Artes de San Fernado. Membre de la junta de l'Associació de Museòlegs de Catalunya i delegat territorial de l'AMC a la demarcació de Tarragona. He escrit a l'Ara, Diari de Tarragona, Nova Conca i la Segarrra, a més faig coses a l’Espluga FM Radio.

Aquest lloc web utilitza galetes («cookies») per diferenciar-vos d'altres usuaris i activar diverses funcions d'acord amb la informació i els serveis que El Temps de les Arts us vol oferir, però heu de donar el vostre consentiment per acceptar-les. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close