Del 17 al 20 de setembre, Granollers acull l’Opera aperta, un festival de pensament que proposa quatre dies d’accions artístiques i diàleg amb especialistes del pensament contemporani.
El certamen vol reflexionar sobre la vida i les emocions a través de la filosofia, la ciència i l’art. I vol fer-ho en un context global de pandèmia, d’incertesa, de pausa forçosa. Com si el destí hagués volgut que, per fi, ens aturem i pensem, tot creant un espai per a la reflexió.
Codirigit i creat per Cristina Massanés i Glòria Fusté, Opera aperta parteix d’una obra de la col·lecció d’art del Museu de Granollers –”és un festival pensat, generat i produït des d’un museu d’art”–, l’imponent cap de Bacus, una peça romana del segle II, que es va trobar en unes excavacions a la ciutat.
Aquest punt de partida és el fil des d’on fer-se preguntes que passen pel sentit de l’existència o la voluntat de perdurar. “Opera aperta neix en un moment en què tenim tant soroll de fons, de dades i fakes, que tot plegat ens va generant un desordre mental. Es constata que hi ha una demanda de reflexió, d’aturada i de pensament. I creiem que té molt sentit que l’atenguem”.
Per què, en aquesta diputa, qui guanya? La raó o l’emoció? El seny o la rauxa? I sobretot: què en diu de tot això l’art, la filosofia i la ciència? La resposta, en aquests quatre dies de diàleg, reflexió i pensament.
Aquí podeu repassar-ne tota la programació al detall.

150 x 112 cm

- Escales, poder i insurreccions: quan el cinema prediu els focs de la revolta - 26 febr. 2021
- Pere Antoni Pons: «La poesia no vol decència» - 25 febr. 2021
- Laia Noguera: «La poesia és un dit que assenyala» - 11 febr. 2021